Büllingen

Start Omhoog Inhoud

 

Start Omhoog

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flugplatzfest Büllingen

31aug/1 sept 2002   gevlogen  met Ferry , Jan en Berry

Zoals ieder jaar bezoeken we Büllingen met enige regelmaat. het is een klein maar "super gezellig" veld, waar ook met modelvliegtuigen word gevlogen. Ook dit jaar is er weer een  Flugplatzfest. We hebben besloten er  een overnachting aan vast te koppelen . zaterdagmorgen komen we op EBMM bijeen. het is stralend weer, maar de verwachting is dat er een front opkomt. Helaas word de starttijd als maar later, met gevolg dat het zeer slecht vliegweer word. Een belletje naar Gottfried in Büllingen zegt dat het ginder goed weer is, maar helaas kunnen we niet weg.  Na een gehele middag rondhangen op het veld,  klaart het op. Na een kleine testvlucht word er besloten toch maar te vertrekken. Maar helaas , het slechte weer heeft inmiddels ook Büllingen bereikt.Het is er helemaal dichtgetrokken De overnachting word afgeblazen, en we keren maar terug maar huis. Volgende dag nieuwe poging. 

Zondagmorgen, nadat we startklaar zijn, komt Jan Vandendries aan op het veld, hij vraagt waar we naar toe gaan, en als hij hoort dat we richting Büllingen gaan, wil hij natuurlijk mee. We helpen hem, met het klaarmaken van het toestel en met enige vertraging zijn we toch op pad, Omdat het Ferry zijn eerste grote navigatie vlucht laat ik hem "kop trekken" Jan vliegt achterons aan, en Berry en Math vertrekken is later.Ferry zou ook graag een tussenlanding maken in Theux, bij navraag werd ons duidelijk dat er veel heli-verkeer was van en naar Francochamps. Dus dan maar direct heading richting "feuervogel". Met een paar kleine correcties  vind ferry het veld gemakkelijk. Math en Berry  wijken iets af van de route en belanden bijna in de CTR van Bierset, voor Math genoeg om een wijs besluit te nemen en om te keren richting Maasmechelen. Berry hervind zijn route totdat hij meld dat hij de asfaltbaan van Theux in zicht heeft, en er veel Heli's staan en rond vliegen. Na hem duidelijk gemaakt te hebben over de radio, dat Theux geen asfalt heeft, weet hij zeker dat hij boven Spa vliegt. Na bijstelling van zijn heading zien we hem valt voor dat we in final gaan van ver rechts komen aanvliegen. Het landen word een beetje trikkie, er staat veel crosswind, en ik krijg via de radio te horen dat ik beter midden op de veld kan landen. Helaas hadden de andere boys niet gehoord, en maken een landing aan het begin van de baan. Maar alles gaat goed. (de baan is superbreed )

   

meer foto's staan op de site :    http://www.feuervogel.be/flugplatzfest02/index1.htm

Nadat we de toestellen heb geparkeerd de goed hebben vastgezet tegen de felle wind, arriveert ook Gonnie en  Diana met de "kids" per auto.  Ze hebben een perfect timing !!  We treffen nog meer bekende, Lieven en André  (vliegend vanaf Kiewit) en per auto is ook "Sjaak ( met zijn vrouw en hondje). Later arriveert ook Mat nog met de voiture. Na een leuke dag met  vele demo's  en veel gebak/soep/drank keren we huiswaarts. De wind neemt tegen de avond een beetje af! De  zijwind kan ons niet weerhouden Maasmechelen toch te bereiken  Terug op Maasmechelen is het enige negatief puntje, dat  Ferry geen stempel "Feuervogel"heeft bemachtigd . ( ze konden stempel niet vinden!)  

Ferry bij deze:    

 

Terugkijkend,  toch een super weekend!!!

en noteer maar al in jullie agenda:

bulletUL-Fly-In Wochenende  1., 8. oder 15. Juni 2003 (gekoppelt mit Tag der Offenen Tür DTA )

Meer info vinden jullie onder http://www.feuervogel.be

 

 

 

 

Start ] Omhoog ]

Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2011