2008 deel2

Start Omhoog Inhoud

 

Start Omhoog 2008 deel3

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

en weer een rondvlucht.....

Het is weer lang rustig geweest op deze site!!!  Inmiddels is de hangaar klaar en heb ik diverse dagen kunnen genieten van het mooie weer. Onlangs was er op Koningsbosch kermis, en heb ik een paar mooie luchtfoto´s kunnen maken. Ze zijn te zien op de pagina:  www.koningsbosch.nl

de directe link is ;                http://www.koningsbosch.es/album/doelmap/luchtfoto/index.html

Via email had ik al diverse keren contact gehad met de (mede-)webbeheerder van deze site, Hennie Mohren. Omdat ik deze keer een hele serie foto´s heb gemaakt, had ik afgesproken de foto´s aan te leveren via een cdrom.

Bij het overhandigen van de cd heb ik Hennie uitgenodigd voor een rondvlucht. Lees hier het verslag:

 

Woensdag 7 mei 2008.

 Trrrrrrrring……………de telefoon gaat………..Hallo Hennie, met Melinda, heb je morgenavond niets te doen,…..dan mag je met Peter en rondje vliegen boven Koningsbosch,  voor al het vrijwilligerswerk wat je in de site van Koningsbosch.nl steekt willen wij iets voor je terugdoen. 

Owh, honderden gedachten tollen ineens door mijn hoofd, IKKE vliegen met zo’n klein 2 persoonsvliegtuigje, dat is effe slikken.     Op de 1e plaats doe ik de site niet alleen bijhouden, ofschoon toch 90 procent voor mijn rekening is, wat ik met veel plezier doe.    Maar goed, zal ik dit aanbod accepteren…..ik angsthaas, ik word al duizelig op een huishoudtrapje.      Niet lang denken maar gewoon DOEN, deze kans krijg ik nooit meer.

 Gelukkig is het maar 1 nacht slapen en overdag zijn er genoeg bezigheden, zodat ik mij geen zorgen kan maken over de” vliegreis”.     Overdag staat er nogal een straffe wind, zou het feest wel doorgaan, is er nog een weg terug…hellep ik word nu toch wel een beetje bang.

 Dan is het zover, om 19.00 uur vertrek ik richting Heinsberg naar  het “vliegveldje”
Tot mijn grote verrassing is de halve familie aanwezig om mij uit te zwaaien alsof ik een wereldreis ga maken.   Manlief en zoon blijven thuis om daar het “gele gevaar” te  zien overkomen.

Het eerste wat ik Peter vraag is: “ Waait het niet te hard?”  Maar Peter stelt mij gerust en zegt dat het reuze meevalt, er blijft mij niks anders over dan mijn lot in Peters handen (en de techniek)  te leggen.  Na de nodige instructies hijs ik mij in het vliegtuigje.  Dan word ik nog vastgesnoerd en daarna is er geen weg meer terug.   We hobbelen over de startbaan, zwaaien op familie en bekenden en dan ZOEF, WE VLIEGEN.

We vliegen op een hoogte van  300mtr   en met een snelheid van  100 km                .OOOhhh, wat is dit mooi, wat een rust gaat hiervan uit.      Ben ik bang???? Nee hoor helemaal niet, zolang de kist maar niet wiebelt.   Peter geeft aan wat er allemaal te zien is, we hebben een prachtig zicht, volgens Peter kunnen we 100 km ver kijken.    In een mum van tijd vliegen we al over de afgravingen van Gebr.Vergoossen, Xella (De Sjtas) en camping Böhmerwald.   Dan zien we de bloembollenvelden, wat een mooi gezicht.

 

 Ons huis en tuin zien we ook en zowaar staan er 2 personen te zwaaien. Het is een mooie gewaarwording om je dorp zo vanuit de lucht te zien, vooral de kerk en het klooster liggen er mooi bij.  Dan maken we nog een extra rondje en daarna gaat het weer richting Heinsberg.   Het Annendaalsebos is van bovenaf gezien best wel groot, je zou er zo in kunnen verdwalen.  Mooi om te zien hoe de windmolens dapper hun best staan te doen.

 

 Peter biedt mij aan om de stuurknuppel over te nemen, wat ik toch maar niet doe, ik ben veel te blij dat het tot nu toe goed is gegaan, zonder al te veel turbulentie.
Dan is het vliegveld al in zicht, nog een laatste blik op die mooie lappendeken beneden ons    en……… ZOEF……… na een zachte landing  staan we weer met beide benen op de grond.

 Het was een mooie ervaring, als je zo van bovenaf toekijkt dan lijkt alles zo vredig en rustig.

 Peter en Melinda bedankt dat ik mee mocht.

 

Hennie

Reactie Peter en Melinda;  graag gedaan!!!!!

 

 

verder naar deel 3 van 2008.

 

 

Start ] Omhoog ] 2008 deel3 ]

Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2011