2008

Start Omhoog Inhoud

 

Start Omhoog 2008 deel2

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin van 2008 !!!

Na een zeeer lange winterstop eindelijk ontwaakt.  Door de drukke werkzaamheden aan de nieuwe hangaar is het vliegen er een beetje bij ingeschoten. Afgelopen zondag was de weersverwachting goed, dus ik had zaterdag al voorbereidingen getroffen. Brandstofcans ingeladen, boeken en fotocamera onder handbereik gelegd. Zondagmorgen, het is erg grijs, maar het zonnetje zal er wel door komen. We hadden vanmiddag voor een bezoek bij vrienden afgesproken, maar ik had er vorige week de voorwaarde aangehangen, dat als het goed weer zou worden het vliegen helaas voorrang zou krijgen.  Melinda belt onze afspraak af, maar vraagt of hun niet naar Heinsberg willen komen. Helaas zijn ze verhindert. Dan zegt Melinda, zullen we Marion en Stuart bellen. Goed plan...  Ik maak mijn intussen richting tankstation en vliegveld. Na het bezichtigen van de hangaar, bouw ik het toestel op, maak een laatste check en maak een korte testvlucht. Na een paar landingen, is het gevoel er weer helemaal.  .....inderdaad fietsen verleer je niet.....  Inmiddels zijn de gasten gearriveerd, en ga ik eerst met Elena vliegen. We vliegen richting het zuiden, om dan via Koningsbosch, Echterbosch, en Posterholt terug te keren op Heinsberg. voor het verdere verloop van de middag wil ik jullie laten meelezen uit de de  weblog van Marion, op LiveSpaces; (gaat ze voor de eerste keer vliegen ?)

 

.....Dus zet ik de computer aan. Effe kijken of die foto`s wat geworden zijn. Ik was me al aan het voordereiden op een middagje thuis, mischien een leuke film en anders  nog even de tuin in (uit de wind). toen mijn vriendin on-line kwam. Meteen met een uitnodiging, en mijn computer schrikt zich een hoedje . Mijn computertje is al een oudje en die moet je niet teveel dingen tegelijk laten doen. Kan hij niet zo goed tegen, dus hij gooit me meteen van mijn messenger af of het Herbie de kever is. Met veel geduld en inwendig gemopper kom ik weer on- line. Mijn vriendin vraagt of we zin hebben om naar Heinsberg te gaan.
Of eigenlijk vroeg ze heb je zin om de wereld eens effe van boven te bekijken. Je bedoelt vanuit de lucht? vraag ik nog en ik ben toch echt geen blondje.
Eeh ja tuurlijk, zeg maar, hoe wat wanneer en wat moet ik meenemen. Mijn energie was helemaal terug.  Ik heb mijn man achter zijn computer vandaan gehaald , al keek hij op dat moment een beetje van wat nou weer .We hebben een rugzak klaargemaakt met eten , drinken etc . De tuinstoelen ingeladen en daar gingen we naar mijn vriendin om samen naar het vliegveldje te rijden. 
 De vriend van mijn vriendin heeft een ultra-light vliegtuigje, zelf gemaakt en zijn grootste trots en hobby. Een heel leuk Tweety- geel modelletje.  Met de prachtige naam Calypso. Nou heeft hij al verschillende verhalen verteld van zijn ervaringen dus toen we oog in oog stonden , had ik wel even zoiets van oké .... dus dit moet in de lucht blijven. En shit,  durf ik wel ....?
Maar alles komt goed we laden onze spullen uit. maken een gezellig plekje klaar met tafel ,stoelen , en hé zelfs warme koffie. En voordat ik het echt in de gaten had was mijn dochter al met de piloot  de lucht in. Hahaha, hij zoekt de goeie als eerste, want ze is een lichtgewichtje dus dat verbruikt minder brandstof.
Na een poosje vliegen komen ze weer terug en het kind heeft me toch een glimlach van oor tot oor. Op de vraag, hoe was het ?  Zegt ze heel droog .....Cool.
Ze heeft de hele middag alleen nog maar koekjes gegeten, heeft toch veel energie gekost denk ik.
 
Het vliegtuigje wordt weer gepoetst en bijgetankt en even later ben ik aan de beurt. Op dat moment  stap ik in . Nou ja instappen kun je het niet noemen. Na verschillende rek en vouwoefeningen zit ik erin. Toen pas kreeg ik iets van spanning.  Me vooral niet gek maken, want ik vind dit leuk !!!!! .......denk ik ....
Waar ben ik aan begonnen ??? De piloot komt erbij , legt verschillende dingen uit:  zoals als je misselijk wordt of zoiets dan zeg het meteen en daar zit een zakje als het echt fout gaat. Uh..,  ja, oke maar ik heb nog nooit gevlogen dus ik weet dat helemaal niet en eigenlijk zit dat ook niet in de bedoeling want dit lijkt me veel te leuk !!! .....Denk ik ....
De motoren brullen, of doet dat te veel denken aan een boeing, oke dan de motor loopt. De piloot geeft gas en voordat ik het me realiseer zitten we al in de lucht, de motoren worden wat teruggezet en dan is er stilte ondanks het gepruttel van de motor. Een heel vreemde gewaarwoording . Daar hang je dan boven in de lucht en alles beneden je wordt kleiner en kleiner. Het is net of je stil hangt, terwijl we toch echt een snelheid van 90 km hebben. De wereld staat stil en lijkt ook zachter, de huizen lijken van plastic , het gras lijkt een tapijtje, en de koeien lijken net van die boerdrijbeestjes die op een maquetteplaat staan, bij modelbouwtreintjes.
 Wat een uitzicht.
 Het is jammer dat het een beetje hei-ig was anders hadden we nog verder kunnen kijken.  Maar wat een ervaring, ik  kijk naar beneden en het lijkt net of de huizen bij Madurodam  zijn weggehaald. En de velden liggen er keurig bij. De aspergevelden zijn zeer herkenbaar. De vogels een keer van boven bekeken . Alleen heb ik geen flauw idee meer wat links of rechts is gaan we nu naar het zuiden of westen. Doet er niet toe de piloot weet gelukkig waar hij moet zijn.
Nog een grote bocht en ik herken de hangar op het vliegveldje en veel te snel staan we weer op de grond. Mijn man is ook nog aan de beurt en ook hij stapt met een brede glimlach uit.
 Wat een ervaring.
Heel even heb ik kunnen voelen hoe een buizerd zich moet voelen als hij zich op de luchtstrooom omhoog laat voeren.
Heel even heb ik kunnen ervaren hoe het voelt als de wereld even stilstaat , als je even alleen bent,hoog boven die dan zeer kleine wereld.
Ik kan me voorstellen dat je niets meer anders wilt.
 Bedankt jongens voor deze prachtige ervaring en ik hoop dat mijn verhaaltje jullie vliegtuigje eer heeft aangedaan. 

 

tot zover het de foto´s en het verslag van Marion, fijn dat je mensen kunt laten meegenieten......

 

Hier nog een paar foto's van de eerste vliegervaring van Marion, en de eerste vliegervaring voor Stuard in een `klein vliegtuig' !!!

verder nog wat nieuwe foto´s gemaakt van de A73

verder naar deel 2

 

 

Start ] Omhoog ] 2008 deel2 ]

Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2011