2003deel7

Start Omhoog Inhoud

 

Start Omhoog 2003 deel 7a

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 juli     Leuke verrassingsvlucht

Hier een klein verslag-je van een vlucht met speciaal doel.

Enkele weken geleden, belt Erik mij op het werk op, met de vraag of ik rondvlucht wil doen. Hij is benadert door Yvonne, vriendin van een van "oud-piloten"van Maasmechelen. Mijn antwoord is natuurlijk  positief. Na een paar emails en telefoons worden de plannen duidelijk. Yvonne wil haar vriend John verrassen voor zijn verjaardag, met een leuke dagtrip. 

John word op de zondagmorgen vroeg gewekt, vandaag krijgt hij veel te doen ! Na een autoritje richting Bobbejaan-Land, mag hij zich samen met een paar vrienden en vriendinnen uitleven, in de vele attracties.  Rond 6 uur word er weer richting Nederland gestuurd. Als ze merken dat ze nog niet naar huis gaan worden de mannen onrustig. Bij het naderen van het vliegveld word hen de volgende verassing duidelijk. Eindelijk mogen John en Jos nog eens vliegen!!! Na de sluiting van Maasmechelen is het weer lang geleden. Ik maak met beide een rondvluchtje , waarbij ik ze zelf laat sturen. 

De riemen worden op maat gemaakt, we zijn nu klaar voor de start

Gelukkig zijn ze het nog niet verleerd, en heb ik weinig te doen. We vliegen nog even over bij Berry, die in de tuin aan het werk is. Over de radio vraagt John aan hem of hij al een beetje zenuwachtig is voor komend weekend ( Berry gaat dan met Diana trouwen). Maar Berry antwoord rustig, zoals altijd. Ik moet er natuurlijk hartelijk mee lachen. John moest nu maar eens weten wat er ging gebeuren

Aan de grond komen de verhalen los. Ze hebben genoten van een leuke vlucht. Het weer is uitstekend. Er worden veel foto's gemaakt. De spanning bij Yvonne word nu groter. Hier heeft ze de laatste dagen naar uitgezien

Overzicht van het vliegveld.

Na een kleine rustpauze ga ik nog een keer vliegen met John. Hij is vandaag jarig en mag dus een extra rondje. Na een korte vlucht richting Heinsberg, keer ik terug richting vliegveld. Inmiddels heeft Yvonne een groot spandoek uit gelegd aan de zijkant van het vliegveld. Ik vraag over de radio aan de "Flugleiter" of ik de baan dwars mag overvliegen.  Bij het naderen van de baan kijk ik snel ff achterom om John ook wel alles kan zien. Maar hij is zo druk bezig met foto's te maken dat de missie aan hem voorbij gaat. Opnieuw vlieg ik door en maak weer een lage overvlucht over de baan. Nu heeft hij wel in de gaten dat er iets op de grond ligt , maar hij kan het niet lezen. Dan nog maar eens overvliegen Gelukkig ziet hij nu war er gaande is! Helaas is de accu van de portable-radio leeg, zodat Yvonne moet wachten op zijn antwoord totdat we geland zijn.

Het antwoord is gelukkig:   JA ik wil !!!

Laatste foto, als afsluiting van een speciale dag !!!

( John en Yvonne heel veel geluk toegewenst voor de toekomst !!!!)

 

 

 

verder naar:     deel 7a   van de reisverslagen

 

 

Start ] Omhoog ] 2003 deel 7a ]

Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2011