opbouwen

Start Omhoog Inhoud

 

Start Omhoog

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op deze pagina is het zien hoe in korte tijd het toestel "startklaar"gemaakt kan worden.

Vouw systeem.

Het toestel is voorzien van een systeem om de vleugels nauwsluitend aan de romp vast te zetten. Waardoor er een smal geheel voor transport ontstaat ( binnenafmeting trailer is 150 cm !) Aan de voorzijde is de vleugel via een uitschuifbare cardangewricht bevestigd aan de romp. Aan de achterzijde zit er een borg-/paspen aan de vleugelwortel en een afneembare stangkop voor de bediening van het rolroer. De strut aan de onderzijde word ook bevestigd door een borgpen. Bij het kielvlak zijn ook de stabilo's opklapbaar gemaakt. Door een excentrische scharnierbeweging komen de hoogte roeren in een vaste positie te staan.

Maar nu de praktijk

Eerst ff het zeil oprollen  en   de achter- en onderklep laten wegscharnieren. Het toestel staat dmv van twee riemen vast in de trailer. Aan de achterzijde staat  staartwiel vast in een klem. hiervoor zijn geen extra handelingen nodig.

  

Hierna rolt het toestel met een "beetje hulp" vanzelf naar buiten. 

 

         

De rechter vleugel kan nu worden uitgeklapt ......

         

.....gevolgd door de linker. Na het uitklappen van het staartvlak worden alle borgingen aangebracht. Alleen nog ff voltanken en een laatste check-up  en het toestel is vliegklaar !!! 

 

Voor het op hoogte houden van de vleugel is inmiddels een uitschuifbare steun gemaakt, waardoor alle bovenstaande handelingen kunnen worden uitgevoerd, door één persoon !!

 

 

 

 

Start ] Omhoog ]

Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2011