navigatiehulp

Start Inhoud

 

Start

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het berekenen van een navigatie, zijn er diverse softwareprogramma's te koop.

Alleen voor het vliegen met een ultra-light zijn deze meestal veel te uitgebreid en te  duur.   Om nu alleen met de  essentiŽle punten te werken , heb ik een klein programmaatje gemaakt in Excel. Hier in staat een database van vliegvelden van de Benelux en een gedeelte van Duitsland en Frankrijk. Door het invullen van een paar gegevens kan je toch snel een berekening maken van afstand, tijd en brandstofverbruik.   

        voor het downloaden van navigatieprogramma:   

   
bullet  voor PC-Home      gebruik (130kb)       klik hier   
bullet  voor Pocket- PC   gebruik (130kb)       klik hier   

Het verschil in de twee uitvoeringen is dat bij de Pocket-PC de totale aan de bovenzijde staan, waardoor je een beter overzicht houd. Doe er je voordeel mee!!!                 Let op !!   het is enkel een hulpmiddel!!!!  Alle gegevens zelf controleren op de kaart!!     Voor alle uitbreidingen of correcties, gelieve mail naar:    peter.vergoossen@hetnet.nl

 

 

Update 1) 

collega piloot Hans Bubberman (klik hier voor zijn site) is met bovenstaand programma verder gegaan en hieruit is dit resultaat ontstaan:

http://members.tele2.nl/H.Bubberman/Navigatie/ULNAVIGATIEPROGRAMMA2.XLS   

 

Update 2)

nog een collega piloot  Erik van Balkom (klik hier voor zijn site) is verder gegaan met programmeren, en het in een kompleet nieuw jasje gegoten, onder de naam:

 P.A.N. Navigatie

zeer kompleet programma, grafisch heel mooi!! 

 

 

Start ]

Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2011